Οι ολικές αρθροπλαστικές του ισχίου μπορεί με την πάροδο του χρόνου να χαλαρώσουν στα οστά και να γίνουν επώδυνες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην φθορά των επιφανειών στήριξης στο εσωτερικό του ισχίου ή σε μικροβιακή λοίμωξη. Συνήθως, οι ασθενείς θα αισθάνονται πόνο στη βουβωνική χώρα ή τον μηρό, ο οποίος αρχίζει σταδιακά και είναι συχνά χειρότερος κατά την ορθοστάτιση. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αφαίρεση του παλαιού εμφυτεύματος και την αντικατάστασή του με ένα νέο.

Τι συμβαίνει στη χειρουργική επέμβαση;

Μια επέμβαση αναθεώρησης είναι συνήθως πιο σύνθετη από την πρώτη αντικατάσταση του ισχίου. Τα παλιά εξαρτήματα πρέπει να αφαιρεθούν και θα τοποθετηθούν στη θέση τους νέα, συνήθως μεγαλύτερα. Μερικές φορές το οστό έχει φθαρεί και θα χρειαστεί να αντικατασταθεί με τεχνητό ή με αλλομόσχευμα, δηλαδή οστό που λαμβάνεται από μια καταχωρημένη τράπεζα οστού. Το οστικό μόσχευμα είναι απολύτως ασφαλές από τον κίνδυνο μόλυνσης και ενθαρρύνει αυτό που έχει απομείνει από το αρχικό οστό να ξαναγεννηθεί. Ο τύπος αντικατάστασης που χρησιμοποιείται θα ποικίλει και μερικές φορές θα χρειαστούν ειδικά εξαρτήματα. Γενικά, προσπαθούμε να αποφύγουμε τη χρήση οστικών τσιμέντων στις αναθεωρήσεις.

Εάν η μόλυνση είναι η αιτία της χαλάρωσης, μπορεί να χρειαστούν δύο επεμβάσεις. Στην πρώτη αφαιρείται το εμφύτευμα και κάθε μολυσμένος ιστός. Στην δεύτερη επέμβαση, περίπου 6-8 εβδομάδες μετά, για να εισάγετε τη νέα οριστική πρόθεση ισχίου. Κατά τη διάρκεια του διαστήματος μεταξύ των επεμβάσεων θα είστε σε θέση να πάτε στο σπίτι, αλλά θα χρειαστούν πατερίτσες για να κινητοποιηθείτε.

Μετεγχειρητική περίοδος.

Καθώς η επέμβαση είναι πιο περίπλοκη και εκτεταμένη, θα παρακολουθείστε προσεκτικά την πρώτες μέρες, μερικές φορές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ίσως χρειαστείτε έναν ουροκαθετήρα και γενικά είναι πιθανό να πρέπει να μεταγγιστείτε. Η περίοδος ανάρρωσης είναι πιθανόν να είναι μεγαλύτερη από την πρώτη αντικατάσταση, κυρίως επειδή οι μύες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να θεραπευτούν καθώς έχουν επισκευαστεί για δεύτερη φορά.

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πατερίτσες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μπορεί να χρειαστεί έως και ένα έτος για να επιτευχθεί η βέλτιστη αποκατάσταση. Υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος εξάρθρωσης, θραύσης, θρόμβωσης και λοίμωξης μετά από χειρουργική επέμβαση αναθεώρησης, αλλά τα συνολικά αποτελέσματα είναι ακόμα καλά με τουλάχιστον το 70% των δεύτερων ισχίων να διαρκούν τουλάχιστον 10 χρόνια.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ