Αν και το ποσοστό αποτυχίας είναι χαμηλό, οι αρθροπλαστικές του γόνατος δεν διαρκούν για πάντα. Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για την αναθεώρηση της αρθροπλαστικής γόνατος. Η λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει πρόωρη χαλάρωση της ολικής αρθροπλαστικής.

υτό συμβαίνει συνήθως τα πρώτα δύο χρόνια μετά την αρχική επέμβαση και οφείλεται σε μια λοίμωξη χαμηλού βαθμού που συμβαίνει κατά τη στιγμή της αρχικής χειρουργικής επέμβασης. Ο άλλος κύριος λόγος για την αποτυχία της ολικής αρθροπλαστικής γόνατος είναι η μη μολυσματική χαλάρωση. Αυτό γενικά συμβαίνει αρκετά χρόνια μετά την αρχική επέμβαση και μπορεί να οφείλεται σε μηχανική βλάβη της αρθροπλαστικής του γόνατος. Οι νεότερες προθέσεις θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο και μπορείτε να περιμένετε το πλαστικό ένθετο να διαρκέσει 20 χρόνια, αλλά τελικά ακόμη και αυτά θα δείξουν σημάδια φθοράς.

Τι συμβαίνει στο Χειρουργείο;

Η χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει την αφαίρεση της παλιάς αρθροπλαστικής του γόνατος ενώ προσπαθούμε να διασώσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του αρχικού οστού. Μπορεί να υπάρξει μια σημαντική απώλεια οστικής μάζας, ιδιαίτερα εάν η παλιά αντικατάσταση γόνατος έχει μολυνθεί. Εάν συμβαίνει αυτό, μπορεί να χρειαστεί να ολοκληρώσετε τη διαδικασία σε δύο στάδια.

Στο πρώτο στάδιο, αφαιρείται η παλιά αρθροπλαστική γόνατος και τοποθετείται πρόθεση από ακρυλικό τσιμέντο εμποτισμένη με αντιβιοτικά. Στη συνέχεια δίδονται αντιβιοτικά ενδοφλέβια και η λοίμωξη εξαλείφεται σε 4-6 εβδομάδες. Το δεύτερο στάδιο περιλαμβάνει την εισαγωγή της νέας αρθροπλαστικής γόνατος. Αυτή η τεχνική ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο οποιασδήποτε περαιτέρω μόλυνσης.

Εάν δεν υπάρχει μόλυνση, τότε απαιτείται μόνο μία επέμβαση. Η αναθεώρηση της ολικής αρθροπλαστικής γόνατος είναι παρόμοια με την πρωτογενή. Ωστόσο, η αναθεώρηση πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει την απώλεια οστού που προέκυψε κατά την απομάκρυνση των παλαιών υλικών. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση μεταλλικών πρόσθετων και στελεχών, τα οποία συνδέονται με τα κύρια εξαρτήματα και αντισταθμίζουν την απώλεια οστού.

Την επόμενη ημέρα από την επέμβαση αρχίζει η άσκηση. Με τη βοήθεια ενός φυσιοθεραπευτή θα βγείτε από το κρεβάτι και θα αρχίσετε να ασκείτε τη νέα σας άρθρωση. Με επιμονή, θα πρέπει να μπορείτε να ανεβείτε σκάλες μέχρι την 5η ή 6η ημέρα και να πάτε σπίτι την επόμενη μέρα. Θα χρειαστεί να συνεχίσετε να παρακολουθείτε φυσιοθεραπεία ως εξωτερικός ασθενής. Αυτό μπορεί να γίνει πιο κοντά στο σπίτι σας με μία από τις συνιστώμενες ομάδες φυσιοθεραπευτών μας. Για τους περισσότερους ανθρώπους θα χρειαστούν περίπου 6-8 εβδομάδες για να περπατούν ανεξάρτητα. Μετά από έξι μήνες θα πρέπει να είστε σε θέση να περπατάτε καλά χωρίς πόνο, να ανέβετε σκάλες (οδηγώντας με το χειρουργημένο σας πόδι) και να είστε σε θέση να κάνετε μια σειρά κινήσεων με το νέο γόνατό σας από 0 μοίρες έως τουλάχιστον 90 μοίρες.

Τι μπορώ να κάνω με το νέο μου γόνατο;

Το αποτέλεσμα μιας αναθεώρησης της ολικής αρθροπλαστικής γόνατος γενικά δεν είναι τόσο καλό όσο το αποτέλεσμα μιας πρωτογενούς. Η αναθεώρηση της αρθροπλαστικής του γόνατος θα δώσει, ωστόσο, εξαιρετική ανακούφιση από τον πόνο και ένα ικανοποιητικό εύρος κίνησης του γόνατος. Θα μπορείτε να περπατάτε χωρίς πόνο και να ανέβετε σκάλες αν και μπορεί να χρειαστείτε ένα μπαστούνι για περπάτημα σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Διάρκεια ζωής μιας αναθεωρημένης ολικής αρθροπλαστικής γόνατος

Η διάρκεια ζωής της αναθεωρημένης ολικής αρθροπλαστικής γόνατος εξαρτάται από τους λόγους της αναθεώρησης και την πολυπλοκότητα της διαδικασίας. Υπάρχει μια πιθανότητα άνω του 80% ότι δύο επεμβάσεις για την αναθεώρηση μολυσμένης ολικής αρθροπλαστικής γόνατος θα οδηγήσουν σε εξάλειψη της λοίμωξης. Η μακροζωία της αντικατάστασης του γόνατος θα είναι μικρότερη από την αρχική, αλλά το 80-85% θα πρέπει να λειτουργεί ακόμα και μετά από 10 χρόνια.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ